🟢 ABC-UL JOCULUI DE HANDBAL❗️
HANDBAL CLUB SPORTIV TECTONIC organizează Tabăra : ABC-UL JOCULUI DE HANDBAL
Cursurile noastre din cadrul Taberei de Handbal : ABC-UL JOCULUI DE HANDBAL, vizează progresul tehnic, dar și dezvoltarea tânărului practicant, păstrând în același timp valorile respectului, cooperării și ajutorului reciproc, solidaritate, unitate, înfrățire, prietenie, empatie, determinare, ambiție și perseverență, potențialul copiilor de a evolua cu mândrie în lumea handbalului și evoluția handbalului românesc, dezvoltare personala pentru copiii, precum : jocurile didactice si cu mintea.
Oferim copiilor un program de pregătire avansat (Cantonament HANDBAL) care vizează atât deprinderea unor aptitudini sportive cât și însușirea unor principii universal valabile în lumea sportului și în viața de zi cu zi .
Încercam sa ținem cont de plăcerea universală a copiilor de a se juca dar și de obiectivele specifice ale handbalului pe categorii de vârstă .
Această tabără (cantonament handbal) este accesibilă tuturor copiilor de la toate nivelurile : inițiere , intermediere și avansați .
Pentru o mai bună consecvență, formăm două sau trei grupe de antrenament în funcție de vârstă, fizic și nivel de handbal.
Căutăm cele mai bune soluții, pentru ca al dumneavoastră copil, să fie instruit corect, la maximul potențialului său .
Program:
PROGRAMUL SPORTIV:
Ziua tipică include sesiuni de antrenament tematic în fiecare dimineață, bazate pe abilități individuale și sesiuni colective de după-amiază, precum și două serii de meci pentru fiecare grup.
Fiecare sesiune este precedată de o mobilizare generală comună și se încheie cu o sesiune de Stretching .
De asemenea, se va pune accent pe recuperarea fizică și echilibrul nutrițional. Vor fi, de asemenea, oferite ședințe de analiză video a sesiunilor de antrenament și meciurilor amicale .Fiecare echipă este încurajată să GÂNDEASCĂ și să își construiască propriul plan de joc, sub atenta supraveghere și coordonare a antrenorului, în așa fel încât să poată fi implementat în timpul meciurilor amicale .
ZIUA TIPICĂ:
8:00-9:00 ➡️ Wake-up & Mic dejun
9:30-11:00 ➡️ Antrenament
12:30 ➡️ Masa de prânz
13:00-15:00 ➡️ Somn
15:30-17:00 ➡️
18:15-19:15 ➡️ Timp liber de voie
19:30 ➡️ Cina
ACTIVITĂȚI SUPLIMENTARE : Dacă partea principală a programului se învârte în jurul handbalului, această tabără (Cantonament HANDBAL), rămâne un timp de vacanță în care tinerii trebuie să se distreze. Astfel, și pentru a evita orice oboseală fizică și morală, oferim diferite activități anexate handbalului: o seară comună pentru început și sfârșit de săptămână. Divertisment ușor între sesiuni, vizite vecinătăți, circuit obiective turistice din zona de cazare, party-ul de Bun Venit, Pijama Party și Party-ul din ultima seara, de asemenea încercam și alte sporturi pentru coeziunea colectivului : ping-pong, fotbal, înot .
🟢 Elementele tehnicii jocului de handbal
– principale elemente ale tehnicii jocului pe care le vom urmări în Tematica Antrenamentelor Zilnice
Poziţia fundamentală ;
Mişcarea în teren ;
Ţinerea mingii ;
Prinderea mingii ;
Pasarea mingii ;
Conducerea mingii sau driblingul;
Fentele sau mişcările înşelătoare;
Aruncarea la poartă;
Scoaterea mingii de la adversar;
Blocarea mingilor aruncate la poartă ;
Elemente tehnice specifice portarului.
🟢 Din acest număr constant de elemente tehnice de baza, se desprind nenumărate procedee de executare ale acestora. Iar numărul procedeelor tehnice nu poate fi determinat, pentru că jocul de handbal se găseşte într-o continuă evoluţie, în plan tehnico-tactic.
Fantezia şi creativitatea jucătorilor manifestate în jocurile competiţionale de mare anvergură sunt izvoare permanente de inovaţii tehnice. Acest fenomen de creativitate tehnică, reflectă pe deplin caracterul dinamic al jocului de handbal.
❗️In concluzie, Noi Încurajam pe deplin și sustinem creativitatea și imaginația micuților handbaliști .
🟢 Tematică Antrenament Detaliat :
✅ Lecții Mixte de formare și consolidare a deprinderilor motrice specifice Handbalului și atletismului .
✅ Influențarea Selectiva a aparatului Locomotor
✅ Exerciții de tip Stretching
✅ Insusirea și Consolidarea exercițiilor din Pregătirea Organismului pentru efort
✅ Poziția fundamentală de : Atac, Apărare și Deplasarea în teren .
✅ Prinderea, Ținerea și Pasarea Mingii
Pasele de pe loc și din deplasare
✅ Driblingul Simplu și Multiplu
Scoaterea mingiei din dribling
✅ Învățarea posturilor in teren și Așezarea in sistemul 6:0
✅ Pasarea mingii în pătrundere succesivă
✅ Învățarea și Consolidarea aruncărilor la poarta : de pe picioare, din săritura, din săritura cu plonjon .
✅ Plonjonul – plonjon cu cădere înainte, plonjon cu cădere laterală, plonjon sărit
(inclusiv de pe extremă dreaptă şi stângă)
✅ Blocarea mingii in Apărare
✅ Schimbarea de direcție
✅ Atacarea adversarului cu mingea și retragerea in apărare pe semicerc
✅ Prinderea mingii venită din urmă
✅ Prinderea mingii venită rostogolit
✅ Contraatacul
✅ Faza a doua in atac cu Pătrunderea pe culoare
✅ Replierea in apărare
✅ Fentele de pasare și de aruncare
✅ Încrucișarea simpla și dubla
✅ Schimb de locuri in 3
✅ Preluarea, Predarea și Schimbul de oameni in apărare
✅ Circulația extremelor in atac
✅ Pasele speciale
✅ Aruncările la poarta de pe posturi
✅ Jocuri pentru tinerea mingii
✅ Jocuri pentru prinderea mingii
✅ Jocuri pentru pasarea mingii
✅ Jocuri pentru dribling
✅ Jocuri pentru aruncarea la poarta
✅ Jocuri pentru însușirea poziției fundamentale in apărare
✅ Jocuri pentru recunoașterea posturilor in teren și Așezarea in teren
✅ Jocuri pentru contactul cu adversarul
✅ Jocuri pentru marcajul adversarului
Terenul
✅ Principalele reguli ale jocului și Regulamentul Jocului de Handbal
🟢La Grupa de Inițiere :
Punem accent pe joc, exerciții dinamice bazate pe întrecere și pe realizarea obiectivelor socio-afective . Asta înseamnă că îmbogăţirea experienţei motrice, educarea motricităţii generale şi a coordonării în special, sunt la fel de importante ca formarea comportamentelor specifice jocului de handbal ca spiritul de echipă, fair-play-ul. Jocul trebuie să rămână pe primul plan, iar rezultatul sau performanţa pe plan secund. Regulile simple trebuie să le permită copiilor să joace mingea. Handbalul la vârsta claselor primare sau minihandbalul, mai nou denumit, trebuie să fie atractiv.
Etapele :
I . Mingea – Prietena mea
II . Împreună – Toți pentru Unul și Unul pentru Toți
🟢 Se va ține cont de particularitățile de varstă ale copiilor, de personalitate și de punctele critice specifice treptelor de dezvoltare : ⬇️
✳️ 7-9 ani :
Dezvoltarea vitezei de reacţie acţionând asupra tuturor
factorilor care o condiţionează (psiho-morfo-fiziologici).
✳️ 8-11 ani Se acţionează asupra simţului ritmului.
✳️ 9-11 ani Se acţionează asupra simţului echilibrului.
Formarea capacităţilor de coordonare complexă .(deprinderi specifice jocului)
În această perioadă atenţia trebuie îndreptată în principal, spre pregătirea fizică generală şi specifică, urmărind îndeaproape şi corectând (dacă este cazul) dezvoltarea fizică a copiilor.
🟢 CAZARE :
✳️ Centrul de agrement pentru tineret Cerbu, județul Dâmbovița .
🟢 LOCALIZARE :
✳️ Centrul de agrement pentru tineret Cerbu se află în Munții Bucegi, pe malul râului Ialomița, într-un cadru natural de excepție și beneficiază de un decor pitoresc. În inima codrilor de brazi, beneficind de un peisaj mirific, Centrul de agrement pentru tineret Cerbu vă așteaptă să descoperiți natura și farmecul Bucegilor, ocazie să vă petreceți vacanța în inima munțiilor Bucegi de unde veți pleca cu siguranță cu cele mai frumoase amintiri ale copilăriei.
Localizarea Centrului de agrement este mult mai apropiată de cât vă așteptați, în aproximativ 2 ore ați ajuns din Bucuresti.
Centrul de agrement pentru tineret Cerbu se află pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni, la distanță de 40 km de Târgoviște, 75 km de Brașov, 90 km de Ploiești, 130 km de București și la numai 30 km de Sinaia. Acces auto către Centrul de agrement se face pe Drumul Județean 714 A care deservește cariera Lespezi.
Centrul de agrement pentru tineret Cerbu detine o sala de sport inchisa cu suprafata de 600 mp, dotate cu incalzire, nocturna, scaune spectatori, grupuri sanitare cu dus pentru fete si baieti, sauna. Se pot organiza diverse activități sportive si pe cele doua terenuri in aer liber, dotate cu iluminare nocturna. Restaurantul aflat in incinta centrului de agrement poate acomoda 150 de persoane. Centrul de agrement pentru tineret Cerbu a trecut in anul 2019 printr-un proces de renovare.
In acest moment putem caza in Vila Ursu, in apartamente de cate 4 dormitoare X 2 pers. un numar de 45 de sportivi. Fiecare apartament detine grup sanitar cu dus propriu.
Obiective turistice majore: Castelul Peleș Sinaia, Mânăstirea Sinaia, Trasee turisice în Munții Bucegi și Parcul Natural Bucegi: Lacul și hidrocentrala Dobrești, Peștera Ialomiței, Mânăstirea Peștera, Cabana Babele, Cabana Padina, Lacul Bolboci, Grota Ursului, Cheile Tătarul Mare, Cheile Zănoagei, Cheile Orzei, Scropoasa, 7 Izvoare- Apa vie, s.a.
🟢 PACHETUL CONȚINE :
– Sejur 7 zile pregătire și antrenament sportiv,
– 6 (șase) nopți de cazare, în camere de 2 locuri – 4 locuri, tv color+cablu, internet wirless, grup sanitar propriu, apă caldă permanent, încălzire centrală, confort de 2/3 stele.
– Servirea mesei în regim pensiune completă: mic-dejun, dejun (supă/ciorbă + felul 2 + salată) și cină (felul de bază + desert).
– Pretul pentru inchiriere Sala Sport este de 100 lei/ora, zilnic pana la ora 19:00 dupa care pretul este de 130 lei/ora.
– Se acordă la cerere, in mod gratuit, 2 (două) ore/zi teren de sport, fotbal în aer liber.
În vederea asigurării serviciilor de cazare, masă și rezervării Sălii de Sport, teren de fotbal, trebuie efectuată rezervarea din timp.
Spațiile de cazare și spațiile sportive se gasesc in aceiasi incinta cu suprafata de 13000 mp.
Cost TOTAL: 1200 lei