Cei 7 PRIETENI 

🔴 Extremele sau Wings cel mai frecvent termen, folosit  în limba engleză .

Extremele sau Aripile cum sunt denumite în limba engleză, tind să fie jucătorii cei mai rapizi și dinamici, aceștia au abilitățile cele mai dezvoltate de manipulare a mingiei, într-un ritm alert al unui meci de handbal . Folosim termenul de manipulare a mingiei, și ne referim la faptul că Extremele pot prinde Mingia și de sub podea !

Extremele își folosesc cu dibăcie mâinile,  pentru a face tot feluri de jonglerii cu mingia !

Din cele mai dificile situații, în mișcare rapidă, calitatea cea mai mare a extremelor este Talentul de a prinde mingia în dinamica jocului și Viteza cu care patrulează laturile exterioare ale terenului de handbal .

Extremele sunt trăgători exacți, de precizie și cu o detentă aproape extraterestră .

Postul De Extremă este cu siguranță unul dintre cele mai grele din prisma faptului că în aruncările la poartă, extremele sunt nevoite să arunce din cele mai grele și dificile unghiuri, neavând prea multe posibilități de deschidere a unghiului, precum au posturile din zona centrală a terenului .

Extremele joacă în colțurile terenului și de-a lungul părților laterale ale terenului de handbal și au o priză deosebit de bună a mingii .

Extrema Stângă și Extrema Dreaptă

 

 

🔵 Interii ori Backs cum întâlnim termenul în limba engleză 

Interii, de obicei sunt cei mai solizi și mai înalți jucători din teren .  Când sunt în apărare, încearcă să blocheze aruncările adversarilor, ținând mereu brațele ridicate,  ei formează un zid de nepătruns pentru oponenții lor . În atac, Interii sunt trăgătorii de handbal de la distanța . Nu este o regulă, dar de obicei cele mai multe goluri într-un meci de handbal sunt înscrise de către jucătorii aflați pe postul de Inter .

Interii sunt jucătorii foarte bine dezvoltați din punct de vedere fizic și apărători Grozav de puternici în apărare .

Inter Stând și Inter Drept 

 

 

🟢 Centrul

Centrul este jucătorul cu o viziune de ansamblu a jocului , de aceea acesta în timpul unui joc de handbal coordonează întreaga echipă . Jucătorii de pe postul din Centru au o prezența de spirit deosebită, aceștia simt și reușesc cu ușurință să stabilizeze jocul și să își calmeze colegii . În apărare Centrul anticipează cu ușurință mișcările adversarului și încearcă să le combată sistemul de pasare urmărind să intercepteze mingia .

Jucătorii din Centru, sunt pasatori remarcabili și inventivi ! 

În atac rolul Centrului este să plimbe mingia rapid de la un jucător la altul, creând culoare libere celorlalți coechipieri, însă au calitatea de a simți jocul și oportunitatea, astfel că aruncările lor pe spațiul porții sunt întotdeauna finalizate prin marcarea unui gol .

Centrul este Capul și Vocea antrenorului în teren . Perspicace, agil, calm, cu finețe verbală și cu o agresivitate cuplată cu auto-control, coordonează întreaga echipă atât în atac cât și în apărare .

 

 

🟡 Pivotul sau Circle Runner în engleză 

Cum sugerează și termenul din engleză, Pivotul este alergătorul de pe Semicerc,  este rapid și intră printre apărătorii oponenți, fie pentru a crea culoare cât mai bune pentru coechipierii săi, de cele mai multe ori, creează culoare pentru Interi, fie pentru a găsi chiar ei o poziție bună de a arunca la poartă . Pivotul duce o luptă crâncenă pe semicercul de 6 metri, sunt jucători puternici din punct de vedere fizic și cu o priză a mingii realmente de excepție .

 

 

🟡Portarii

Portarii sunt jucătorii cu o caracteristică spectaculoasă : Curajul ! 

Portarii sunt motivați de o doza de nebunie . Nu-i cel mai plăcut lucru să te lovească în cap o mingie cu peste 100 km/h , de aceea susținem cu tărie că este cel mai Vitejesc post din Lumea Handbalului .

Jucătorii din poarta au o mobilitate deosebită, o atenție remarcabilă , urmăresc mingia cu atenție precum își urmărește lupul, prada . De asemenea jucătorul din poartă vede cel mai bine jocul în ansamblu și își coordonează întreaga echipă în apărare .

Portarul este vital unei echipe și joacă mai mult decât un rol defensiv în apărare, acesta stabilind și ritmul ofensiv al jocului prin colaborarea cu extremele și lansarea contraatacului .

 

 

În Atac : 

Primii jucători ce pleacă rapid în atac sunt Extremele, cu Pivotul,  

Acestea sunt urmate de cei doi Interi conduși de către Centru . 

Extremele sunt Primele în Atac și Primele în Apărare ! 

Principalul ingredient al relației de prietenie între ei, este : Pasiunea pentru Handbal, dorința de a evolua și de a câștiga . De aceea comunicarea este Cheia Succesului lor ! Cei 7 PRIETENI vorbesc unii cu ceilalți, se ajută, se îndrumă, se corectează, se respectă, se iartă atunci când greșesc, se încurajează, colaborează, construiesc o echipă împreună, se completează unul pe celălalt, formează puzzle-ul perfect .

Coeziunea și forța echipei pentru a forma puzzle-ul perfect poate fi asociată cu modul în care se construiește o casă.  Prima etapă este realizarea fundației, cu cât aceasta este mai adâncă și mai groasă cu atât casa va fii mai puternică și va rezista o perioada mai îndelungată, cu cât fundația este mai mică casa devine mai nesigură. La fel se întâmplă și în jocul de Handbal, de aceea fiecare membru al echipei trebuie să își cunoască bine rolul și locul în teren și împreună cu antrenorul echipei pot construi fundația propriei case și apoi cărămidă cu cărămidă să ajungă să construiască O ECHIPĂ! 

Toți pentru Unul și Unul pentru toți, este motto-ul reprezentativ al echipei !

Prietenia dintre cei 7 sportivi, merge dincolo de liniile terenului de handbal, în viața de zi cu zi .

Prieteniile ce se leagă într-o echipă, merg dincolo de terenul de handbal și rămân Prietenii de-o Viață❗️ 

Cei 7 PRIETENI !

Cei 7 PRIETENI